CONTENTCARRY


SSC CGL Tier 1 Question Paper & Answer Keys (01.07.2012)

 

Staff Selection Commission Combined Graduate Level Examination 2012

Staff Selection Commission conducted Combined Graduate Level Examination – CGL 2012 for recruitment to different posts on 1st July 2012 (Sunday). Combined Graduate Level (Tier II) Examination, 2012 will be held on 15th and 16th September 2012.

First Sitting (Morning Shift): 10:00AM to 12:00 Noon

Second sitting (Evening Shift): 2:00 PM to 4:00 PM

 SSC CGL Tier 1 Question Paper & Answer Keys 2012

SSC Combined Graduate Level 2012 CGL Tier 1 Question Paper consists of Objective Type Multiple Choice questions. (General Intelligence & Reasoning, General Awareness, Quantitative Aptitude, English Comprehension). There will be negative marking of 0.25 marks for each wrong answer in Tier-I.

Click here for SSC CGL Tier 1 Official Key 2012

SSC CGL 2012 Tier 1 Question Paper & Answer Keys are available now. Candidates can download SSC Question papers & Answer keys from the following links.

SSC CGL Tier 1 Question Paper 2012 (Morning shift)

http://www.contentcarry.com/wp-content/uploads/2012/07/ssc-cgl-morning-shift.pdf

http://sscportal.in/community/cgl/tier-1/download-exam-paper-1-7-2012-morning

SSC CGL Tier 1 Question Paper 2012 (Evening shift)

http://www.contentcarry.com/wp-content/uploads/2012/07/ssc-cgl-evening-shift.pdf

http://sscportal.in/community/cgl/tier-1/download-exam-paper-1-7-2012-evening

Click here for SSC CGL Cut off Marks – (Tier 1 & Tier 2)

SSC CGL 2012 Tier 1 Answer Keys – 01.07.2012

SSC CGL 2012 Tier 1 Morning Shift Questions & Answer Keys – 01.07.2012

Q 22. B I O   ?   X A

Ans: C. T

Q 23. B E   ?    Q Z

Ans: A. J

Q 24) 4, 8,11,22,25    ?   

Ans: D.50

Q 25) Y X Z X W Y W V X V   ?    ?

Ans: A. U W

Q 26. The daughter of the son of the father of my father’s sister is to me

Ans: D. Sister

Q 27. Ans: B.RAPED

Q 28. If REEXAMINATION is written as EXAMINATIONER, how can REFORMER be written

Ans: B. FORMERER

Q 30. Ans: B. Great Grand Father

Q 31. When 12 + 10 = 1205, 11 + 8 = 885, then 16 + 15 = ?

Ans: C. 2405

Q 32. If TRAIN is coded as WUDLQ, how is the word BUS coded

Ans: A. EXV

Q33. In certain code, NATION is written as ANITNO. In that code, which word will be written as EROFMR

Ans: A. REFORM

Q 34. Ans: D

Q.35. Ans: A. 512

Q 36. Ans: D.25

Q 37. Ans: A.22

Q 39. ASHA = 29, VINAYBHUSHAN = ?

Ans: A. 144

Q 40. ADVENTURE – BFYISZBAN, COUNTRY – ?

Ans: D. DQXRYXF

Q 41. PRESENTATION – REPSENTATION, COMMENDATION – ?

Ans: D. OMCMENDATION

Q 42. MATCH – NCWGM, BOX – CQA,  ? – OQWIGUVS

Ans: C. NOTEBOOK

Q 43. STOP – 19 20 15 16, POTS – ?

Ans: A. 16 15 20 19

Q 46. Ans: D

Q 47. Ans: B

Q 48. Ans: A

Q 49. Ans: A

Readers can write SSC CGL 2012 answer Keys to questions in comment box, which will be helpful to others. . . .. .

Similar Posts:

Posted by 4 Responses
     

4 Responses to “SSC CGL Tier 1 Question Paper & Answer Keys (01.07.2012)”

  1. NAVAS says:

    thanx for giving previous years qn papers.

  2. AAKRITI SHARMA says:

    please send me ssc cgl sample paper

  3. ANUJ KUMAR says:

    plz send me question paper ssc 2012

    & ssc syllabus

  4. chandan kumar says:

    please send me question paper of tier I 2012 which is held on 01/07/2012 & 08/07/2012

 

Leave a Reply to this Post

Jul
1
2012
 
 
Categories

Get Free Email Alerts

More in Answer Keys & Previous Papers, SSC CGL, Staff Selection Commission
APPSC AEE Engineers 2012 Question Paper & Answer KEY
AP Police SPF Constable 2012 Question Paper & Final Key
Vizag Steel OCM written test Answer keys 2012
SSC Combined Graduate Level 2012 Tier 1 & 2 Question Paper Pattern
Close